Tuesday, February 6, 2007

Beauty is skindeep or not?


Skönhet är ett kontroversiellt ämne över hela världen men speciellt i Sverige. Skönhets ideal har ändrats och funnits ända sedan människan valde att gå på två ben. Idealen har varierat genom årtusenden men har alltid haft budskap, se mig älska mig. Jag älskar skönhet för det är ju så individuellt, det jag tycker är snyggt tycker någon annan är mindre tilltalande men det är ju bra eftersom det skulle bli brutalt tråkigt om vi alla tyckte exakt samma och det gäller ju även åsikter som vi alla vet.

Förr i tiden då var en mer kurvig figur att föredra, ta Marilyn Monroe som anses vara än genom tidernas största sexbomb. Idag skulle hon anses vara lite för stor vilket jag tycker är synd
eftersom jag tycker att hon definitivt förtjänar titeln sexbomb. Tviggy den spinkiga sextiotals modellen framförde ett mer asfalt sexideal och sedan har det bara rullat på.

Skönhet är viktigt för det får oss att känna oss levande och andas sex. Sex är viktigt för de får oss att känna oss nära någon och känna njutning en av livets få gåvor som vi bör ta hand om och vårda. Sex är inget fult det är vacker och djuriskt och är förvånansvärt fortfarande väldigt tabubelagt i Sverige, konstigt med tanke på att många i Västvärlden anser att Sverige startade den sexuella revolutionen.
Att vara sexig anses inte vara något som e seriös artist eller tv-stjärna skall vara i Sverige, det går inte för sig.

Varför kan vi inte får lite mer sexiga tv kändisar, om man slår på en Svensk Tv kanal så har det mer motsatt effekt än att man tycker det är behagligt att vila ögonen på.
Vissa tycker att mina bilder är provocerande och medan någon annan tycker det bara är sexiga, Ebba von Sydow en mindre seriös journalist skrev för en tid sedan att jag verkar aspirera efter att bli porrstjärna.Jag skrattade till när jag läste detta eftersom hon uppenbarligen inte kan något om mode eller media.

Du kan slå upp vilken stor mode tidning som helst och se något naket och de skulle knappast gå under pornografi men i Sverige så är ju sex något lite av ett no, no och om man vill vara seriös så skall man hålla sig så långt borta från de ämnet som möjligt.

Jag antar att Ebba inte hänger sig åt porr, synd för jag tror att hon skulle bli av med lite frustrationer om hon bara fick sig ett ligg eller pysslade med lite onani.
Bittra människor behöver oftast bara lite sex har jag kommit underfund med så jag säger bara, mer kärlek, sex och skönhet åt folket.

Svenske är vacker men inte passionerad vi har schottis inte tango och vi kan skryta stolt med exportvaror som Volvo och inte Ferrari. Våra kära vikingar söp loss på öl och inte skumpa och vi har gett världen Hennes och inte Chanel.
Svensken är praktisk men mindre stylish och det svenska bonde samhället lever kav ar i högsta grad och det är inge fel med det men det verkar inte finnas så mycket rum för sexiga och exklusiva produkter.
Svensken är underbar på så många sätt men är lite stängd för nya kulturer och andra åsikter.
Det annorlunda är farligt och svagt obehagligt och bör inte uppmuntras av vare sig media eller av samhället.

Jag bejakar allt annorlunda och älskar provocerande åsikter för det betyder demokrati och visar på individualism och inte på konformitet.
O.

1 comment:

doorinthefloor said...

hej olinda. jag respekterar dig å det högsta men jag har vissa frågor.
1. jag förstår att du är arg på ebba eftersom hon dissar dig. jag ogillar henne starkt själv. å andra sidan säger du själv att det vore tråkigt om alla hade samma åsikt. gäller detta inte åsikter om dig?
2. skönhet är definitivt underskattat. men är skönhet och sexighet verkligen samma sak?
3. vad gör volvo sämre än ferrari?
4. varför väljer du att vara blond och ha stora bröst? är det helt enkelt vad som passar dig eller har du anpassat dig efter något ideal?
känn dig välkommen att svara på min mejl.